Poniedziałek 14.10.2024
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, kanapeczka z masłem, żółtym serem, jajkiem i szczypiorkiem, ( pszenica, żyto, mleko, soja)
Obiad:
Zupa szczawiowa (seler, pszenica, mleko)
Pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka na słodko, kompot (mleko, pszenica, jajka, znikome ilości selera i gorczycy)
Podwieczorek:
Galaretka z owocami i biszkoptem
Wtorek 15.10.2024r
Śniadanie:
Kajzerka z masłem, kiełbasą, pomidorem i rukolą, owoc, kawa Anatol na mleku (pszenica, owies, mleko) – przygotowane przez dzieci
Obiad:
Zupa grzybowa (seler, mleko, pszenica)
Filecik z kurczaka, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot (mleko, pszenica, jaja),
Podwieczorek:
Budyń malinowy, chrupki kukurydziane (mleko, jaja, pszenica)
Środa 16.10.2024r
Śniadanie:
Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, szynką drobiową, pomidorem i ogórkiem (pszenica, mleko jajko, soja)
Obiad:
Kapuśniak (seler, pszenica, mleko)
Makaron z białym serem i cebulką, owoc, woda mineralna ( jaja, pszenica)
Podwieczorek:
Kanapeczka z masłem i dżemem, herbata owocowa (jaja, mleko, mąka)
Czwartek 17.10.2024r
Śniadanie:
Bułka śniadaniowa z masłem, parówki wieprzowe z ketchupem, herbata z cytryną, owoc (pszenica, mleko, owies, znikome ilości selera i gorczycy)
Obiad:
Zupa ziemniaczana (seler, pszenica, mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym, woda kompot (mleko, pszenica, jajka, znikome ilości selera i gorczycy)
Podwieczorek:
Koktajl owocowy, wafle tortowe (pszenica, jajka)
Piątek 18.10.2024r
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, kanapeczka z serkiem topionym, sałatą i pomidorem, owoc (pszenica, żyto, mleko, soja)
Obiad:
Barszcz ukraiński (seler, pszenica, mleko)
Smażona ryba, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna (ryba, mleko pszenica, jajka)
Podwieczorek:
Sok z wyciśniętych pomarańczy, podpłomyki bez cukru (mleko, pszenica, jaja, żyto)
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 11/69/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, występujące w produktach użytych do przygotowania posiłków.