Poniedziałek 20.11.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Zupa ogórkowa (seler, mleko, pszenica), kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, sosem winegret, kompot,
Podwieczorek: Jogurt owocowy, biszkopty, (mleko, jajka, pszenica),
Wtorek 21.11.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Obiad: Zupa wiejska z lanymi kluskami ( seler, jajka, pszenica, mleko), filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem, (pszenica, mleko, jajka) kompot
Podwieczorek: Kasza manna na mleku z sokiem malinowym i owocami, ( mleko, pszenica),
Środa 22.11.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Barszcz ukraiński (seler, pszenica, mleko), makaron z serem ze skwarkami, marchewka do chrupania (mleko, jajka, pszenica), kompot
Podwieczorek: Kanapeczka z masłem, pastą z zielonego groszku, papryką, szczypiorkiem, (mleko, pszenica, żyto), herbata owocowa,
Czwartek 23.11.2023 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, ( owies, pszenica, mleko),
Obiad: Zupa krem marchewkowy (seler, pszenica, mleko), udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot, (mleko, pszenica),
Podwieczorek: Przysmak Fiony, bułeczka z masłem, (mleko, pszenica, jajka),
Piątek 24.11.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z twarożkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba), owoc
Obiad: Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko), ryż na mleku z musem truskawkowy, (mleko) kompot
Podwieczorek: Drożdżówka z wiśnią, kakao, ( pszenica, jajka, mleko),
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłków.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.