JADŁOSPIS
Poniedziałek 15.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Zupa ogórkowa (seler, pszenica, mleko), spaghetti z sosem bolońskim, pomidory z cebulką, kompot,
Podwieczorek: Jogurt owocowy, biszkopty (mleko, jajka, pszenica),
Wtorek 16.07.2024 r.
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną ( żyto, pszenica, mleko, soja)
Obiad: Zupa koperkowa ( seler, pszenica, mleko, jajka), filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria, (mleko, pszenica, jajka), kompot
Podwieczorek: Przysmak Fiony, podpłomyki bez cukru, (mleko, pszenica),
Środa 17.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco pomidor, ketchup, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, soja) owoc
Obiad: Zupa jarzynowa ( seler, mleko, pszenica,), makaron z serem i masłem, marchewka z jabłkiem, (mleko, jajka, pszenica) kompot
Podwieczorek: Sok Kubuś, wafle ryżowe,
Czwartek 18.07.2024 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapeczka z masłem, serkiem Bieluch, dżemem, (pszenica, owies, mleko), owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem ( seler, mleko, jajka, pszenica,) nugetsy z kurczaka, ryż, sos czosnkowy, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, sosem winegret, kompot (mleko, pszenica, jajka, seler) kompot,
Podwieczorek: Galaretka owocowa, biszkopty, ( pszenica, jajka)
Piątek 19.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko),
Obiad: Krupnik ( seler, jęczmień, pszenica,), ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z białej kapusty ze śmietaną, (pszenica, jajka, ryba, mleko) kompot
Podwieczorek: Drożdżówka z wiśnią, (mleko, pszenica), kompot owoc
Poniedziałek 22.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Zupa krem z cukinii (seler, pszenica, mleko), indyk w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem, kompot,
Podwieczorek: Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane, (mleko),
Wtorek 23.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem (pszenica, jajka, mleko), pomidor, kawa Anatol na mleku
Obiad: Rosół z makaronem ( seler, pszenica, jajka), udko pieczone, ziemniaki, (mleko, pszenica, jajka), sałata lodowa ze śmietaną, kompot
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy, podpłomyki bez cukru, (mleko, pszenica),
Środa 24.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kiełkami, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, soja), owoc
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty ze śmietaną (seler, pszenica, mleko) kotlet mielonym, ziemniaki, mizeria, (mleko, jajka, pszenica) kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, ciasteczka owsiane (jajka, pszenica),
Czwartek 25.07.2024 r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, (pszenica, mleko), owoc
Obiad: Zupa pieczarkowa ( seler, mleko, pszenica,) gołąbki z sosem pomidorowym, pomidory koktajlowe (mleko, pszenica) kompot,
Podwieczorek: Mus owocowy, biszkopty, ( pszenica, jajka)
Piątek 26.07.2024 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z twarogiem, ogórkiem kiszonym, papryką, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko),
Obiad: Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko), naleśniki z serem musem truskawkowym, (mleko, jajka, pszenica) kompot
Podwieczorek: Owsianka z bananami , herbatniki pełnoziarniste, (mleko, pszenica), kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłków.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.