Poniedziałek 16.09.2024
- Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masełkiem i dżemem, owoc (pszenica, żyto, mleko, soja)
- Obiad:
Zupa paprykowa (seler, pszenica, mleko)
Filecik z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot (mleko, pszenica, jajka), kompot
- Podwieczorek:
Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane (pszenica, mleko, jajka)
Wtorek 17.09.2024r
- Śniadanie:
Kanapeczka z masłem, szynką, pomidorem i roszponką, kawa Anatol na mleku (pszenica, owies, mleko)
- Obiad:
Zupa jarzynowa (seler, mleko, pszenica)
Kluski śląskie z masełkiem, arbuz (mleko, pszenica, jaja), kompot
- Podwieczorek:
Pudding czekoladowy, wafle tortowe (mleko, jaja, pszenica)
Środa 18.09.2024r
- Śniadanie:
Paróweczki na gorąco z keczupem, kanapeczka z masełkiem, kakao na mleku,owoc (pszenica, mleko, jajko, soja, znikome ilości selera i gorczycy)
- Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, pszenica, mleko)
Kotlecik mielony z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami na ciepło(mleko, jaja, pszenica, znikome ilości selera i gorczycy), woda mineralna
- Podwieczorek:
Drożdżówka z nadzieniem owocowym (jaja, mleko, mąka), herbata malinowa
Czwartek 19.09.2024r
- Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem, szynką drobiową i rzodkiewką (pszenica,mleko, owies), owoc,
- Obiad:
Zupa pieczarkowa (seler, pszenica,mleko)
Bitki schabowe w sosie pieczeniowym, ziemniaki surówka z marchewki i jabłka na słodko (mleko, pszenica, jajka, znikome ilości selera i gorczycy), kompot
- Podwieczorek:
Ryż na mleku,ciasteczka owsiane (mleko, pszenica, jaja, żyto)
Piątek 20.09.2024r
- Śniadanie:
Kanapeczka z masłem,pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony, papryka, kawa Inka na mleku (ryba,pszenica, żyto, mleko, soja)
- Obiad:
Barszcz czerwony (seler, mleko, pszenica)
Smażona sola z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty (mleko, pszenica, jajka, ryba), woda mineralna
- Podwieczorek:
Musli na mleku, wafelki kakaowe (pszenica, mleko, jajka, kakao)
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 11/69/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, występujące w produktach użytych do przygotowania posiłków.