Poniedziałek 11.09.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Krupnik (seler, pszenica, jęczmień), spaghetti z sosem bolońskim, surówka z białej kapusty z olejem, ( pszenica, jajka, mleko) kompot
Podwieczorek: Jogurt owocowy, biszkopty, (mleko, jajka, pszenica),
Wtorek 12.09.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Obiad: Zupa wiejska z lanymi kluskami ( seler, jajka, pszenica, mleko), nugetsy z kurczaka, ryż, surówka z kapusty, pomidora, ogórka z sosem winegret (pszenica, mleko, jajka) kompot
Podwieczorek: Budyń waniliowy, herbatniki pełnoziarniste, (jajka, mleko, pszenica),
Środa 13.09.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko), makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem, (pszenica, mleko, jajka) kompot
Podwieczorek: Kanapeczka z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, (mleko, pszenica, żyto), herbata owocowa,
Czwartek 14.09.2023 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, ( owies, pszenica, mleko),
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ( seler, pszenica, jajka, mleko), schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki z cebulą ( pszenica, mleko, seler) kompot,
Podwieczorek: Przysmak Fiony, podpłomyki bez cukru, (mleko, pszenica),
Piątek 15.09.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko), owoc
Obiad: Zupa fasolowa (seler, pszenica), ryba panierowana, ziemniaki surówka z białej kapusty, ( pszenica, mleko) kompot
Podwieczorek: Galaretka owocowa, biszkopty, ( pszenica, jajka),
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłków.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.