JADŁOSPIS
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, ( pszenica, mleko, jajka), owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem( seler, mleko, pszenica), filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria ( jajka, pszenica, mleko) kompot,
Podwieczorek: Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane, ( mleko),
Czwartek 04.05.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko),
Obiad: Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko,), kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem ( pszenica, mleko, jajka)
Podwieczorek: Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru, (owies, mleko, pszenica, soja),
Piątek 05.05.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kiełkami, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko), owoc
Obiad: Zupa fasolowa (seler, pszenica), ryba panierowana, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, mleko, jaja, ryba) kompot
Podwieczorek: Kisiel owocowy, drożdżówka, ( mleko, pszenica, jajka),
Poniedziałek 08.05.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko), owoc,
Obiad: Zupa ogórkowa (seler, pszenica), spaghetti z sosem bolońskim, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, seler, jajka), kompot,
Podwieczorek: Jogurt owocowy, biszkopty, (mleko, jajka),
Wtorek 09.05.2023 r.
Śniadanie: : Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Obiad: Zupa wiejska z lanymi kluskami ( seler, jajka, pszenica), nugetsy z kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, sosem winegret, (jajka, pszenica) kompot,
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy, podpłomyki bez cukru, (mleko, pszenica),
Środa 10.05.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, keczup, pomidor, herbata z cytryną, ( pszenica, żyto, mleko, soja), owoc,
Obiad: Zupa Shreka z grzankami, ( seler, pszenica, mleko), naleśniki z serem z musem truskawkowym, ( pszenica, mleko, jajka) kompot
Podwieczorek: Kanapeczka z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, (mleko, pszenica, żyto), herbata owocowa,
Czwartek 11.05.2023 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, ( owies, pszenica, mleko),
Obiad: Zupa krem marchewkowy (seler, pszenica, mleko) udko pieczone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkami, (mleko), kompot
Piątek 12.05.2023 r.
Śniadanie: Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku, ( pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba), owoc,
Obiad: Barszcz ukraiński (seler, pszenica, mleko), pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka) kompot
Podwieczorek: Budyń waniliowy, wafle ryżowe, ( mleko, pszenica, jajka),
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłków.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.